2017-07-25 14:04:21• hírek • Agerpres/MTI

Három román állampolgár életét vesztette egy magyarországi balesetben

fotók: MTI
fotók: MTI

Három román állampolgár -  két nő és egy férfi -  életét vesztette, további hatan megsérültek egy Magyarországon történt közlekedési balesetben - tájékoztat közleményében a külügyminisztérium.

Eszerint egy Romániába tartó kisbusz volt érintett a balesetben, amely Biharkeresztesnél egy lengyel kamionnak ütközött. A jármű utasai közül hárman életüket vesztették, hatan megsérültek; utóbbiakat környékbeli kórházakba szállították.

Az egyik középkorú férfi súlyos arckoponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota súlyos, életveszélyes. A másik férfinak nyolc napon túl gyógyuló combnyakcsontsérülései vannak, állapota súlyos, de nem életveszélyes, őt jelenleg műtik - ismertette  az MTI-nek Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy Gyula egyetemi kórház sajtóreferense. Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: hozzájuk a baleset két súlyos és két könnyebb sérültjét vitték a mentők.  Az egyik súlyos sérült darabos medencecsonttörést szenvedett, őt még délelőtt Debrecenbe szállítják további kezelésre, a másik embert, aki súlyos agysérülést szenvedett, helyben kezelik. További két könnyű sérült hamarosan elhagyhatja a kórházat - fűzte hozzá a főigazgató.

A kedd reggeli baleset bekövetkeztének körülményeiről egyelőre nincsenek adatok.

Románia gyulai főkonzulátusa felvette a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, és bővebb információkat kért az esetről, ugyanakkor felkészült arra, hogy konzuli segítséget nyújtson - áll a külügy közleményében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: